19 August 2009

nikuman!!!!!






I made some Nikuman Saturday, following L3mongohan-san's advices!!! Thank you so much!!! Mix B prooved to be just perfect!!!
I made four and filled them with minced meat and leeks sauteed in gluten-free tamari (I know, a very poor filling but the test was mostly focused on the dough, this time) the size of a palm (my palm, not very big) and then steamed them. They were good and the cooked 'bread' had a nice color and was fluffy and tasted...good!!!!

久しぶりに肉まんを食べて、嬉しかった!!!11年ぶりだったよ....

5 comments:

creo said...

手作りの肉まん、モチモチ感が伝わってきてとても美味しそうです!
自分で作ると格別な美味しさでしょうね。
11年ぶりに食べたなんてすごく久しぶりですね。日本では冬にコンビニで売られる肉まんが定番です。ピザまんっていうのもあるんですよ!

flying hawk said...

^ー^
最後にくまんを食べた時は東京のコンビニで買ったにくまんでした!!!!!そのときグルテンのアレルギーのことは全然分からなかったので,色々な日本料理を食べてみましが今は食べられないようになったので日本料理が食べたい時自分で作ってみて便利です!

emi said...

にくまーーん!
美味しそう!オーストラリアは今寒いので、外を歩くたびに「あーコンビニの肉まん食べたーい」って思ってます。
手作りなんてすごいなぁ。
the dough(日本語でなんていうのか、度忘れ中! か、皮??)がすごく美味しそう。もちもち。
うーん、食べたくなってきたー。

L3MON said...

おお、肉まん!
MixBでおいしくできたのですね。
ほんとうによかったです♪
うちも今日はまた肉まん作りました。
やっぱりおいしいね〜。

美津子 said...

美味しそうだね。

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